Een stapje naar de toekomst

Een stapje naar de toekomst

Jaarlijks worden in het ziekenhuis van Sengerema, Tanzania, circa 11.000 baby’s geboren. Hiervan belanden zo’n 1300 baby’s in kritieke toestand op de Intensive Care (NICU). Sinds het verbeteren van de zorg voor zieke pasgeborenen is de babysterfte in dit ziekenhuis het afgelopen jaar met zo’n 40% afgenomen. In Nederland wordt deze kwetsbare doelgroep nauwkeurig poliklinisch gevolgd omdat zij een verhoogd risico op een ontwikkelingsachterstand hebben. Vroegtijdig anticiperen op mogelijke problemen biedt een kans voor een optimale ontwikkeling. Om deze reden is het idee tot het opstarten van een ontwikkelingspolikliniek in Sengerema geboren. Om dit te kunnen realiseren, is financiële steun essentieel. Door het Nederlands Albert Schweitzer Fonds is het project ‘Een stapje naar de toekomst’ genomineerd voor een geldprijs waarmee een goede start gemaakt kan worden. Voor het winnen van de publieksprijs, zijn er stemmen nodig. Breng je stem uit, en draag bij aan een goede ontwikkeling na een kwetsbare start!

Ga naar: https://www.nasf.nl/een-stapje-naar-de-toekomst/ en breng je stem uit