Over mij

Biografie:

Ik ben Milou van Ingen, 29 jaar, en samen met mijn grote liefde woonachtig in Nederlands oudste stad Nijmegen. Al van jongs af aan heb ik twee grote passies: neonatologie en de wereld verkennen. Vanaf m’n tiende droomde ik van een carrière als neonatoloog, en op mijn 18e vertrok ik voor het eerst voor vier maanden naar Kameroen (West-Afrika). Inmiddels helaas geen neonatoloog, maar wel een trotse Physician Assistant op de Intensive Care Neonatologie van het Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen (Radboudumc). De wereld heb ik de afgelopen jaren uitgebreid leren kennen, en in 2015 ben ik blijven hangen in Tanzania, in het noordelijke Sengerema welteverstaan.

Project NICU: 

In 2015 werd ik door een fantastische dokter van het Radboudumc geattendeerd op plannen voor het oprichten van een Neonatale Intensive Care Unit (couveuse afdeling) in het Sengerema Designated District Hospital (SDDH) onder leiding van Vrienden Stichting Sengerema Hospital. In september 2015 is de basis van ‘Project NICU’ gelegd onder leiding van Niek Versteegde (tropenarts), Marije Hogeveen (kinderarts-neonatoloog) en mijzelf. Duurzaamheid is ons ultieme doel. Om dit te waarborgen reis ik momenteel nog tweemaal per jaar af naar mijn ‘tweede thuis’. Scholing geven, diensten draaien in de kliniek en neonatale reanimatietraining vervolgen! Inmiddels met zeer positief effect: een daling van babysterfte van maar liefst 40%. Lees via deze blog en www.stichtingvsh.nl mijn avonturen en de keiharde realiteit in dit derdewereldland.

IMG_4419 

Zie hier een van onze vele succesverhalen. Norbert en Jilian. Beiden veel te vroeg- en te klein (halve kilo) geboren. Na vier maanden op de couveuseafdeling zijn zij 5 kilogram zwaarder en gezonde, blije baby’s!

3 reacties op “Over mij

  1. Wat een geweldig mens.Ik heb haar mogen ontmoeten in het Erasmus mc een ervaring om nooit meer te vergeten.Totaal niet bevooroordeeld of gemeen.Ik zal haar dan ook nooit meer vergeten.

    • Ik weet niet wie die vorige reactie heeft geplaatst uit mijn naam. maar ik zelf was het in ieder geval niet Gelieve te verwijderen BVD

Selecteer een tab met welk account je een reactie wil achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>